keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Lämpimiä hedelmiä

Hunajamelonia
Olen jo jonkin aikaa harmitellut, miten huonosti Niksulle tuntuvat hedelmät kelpaavan. Ruokailutouhujemme alkuvaiheessa hän vielä söi niitä, mutta sen jälkeen hän on suhtautunut niihin epäluuloisesti. Yleensä hän vaan koskettaa niitä kädellään ja toteaa että ei kiinnosta.

Nyt keksin missä vika on. Jääkaapista otettu hedelmä on liian kylmä. Ja koska se on rakenteeltaan märkä, se tuntuu kylmänä inhottavalta käteen. Sellaista ei ole kiva laittaa suuhun. Kokeilin tänä aamuna lämmittää hunajamelonia mirkossa ja se osoittautui menestykseksi. Kädenlämpöiseksi lämmitettyä melonia mutusteltiin hyvällä halulla. Samaa testasin myöhemmin päärynälohkolla, ja sama ilmiö.

Onhan se kai ihan yleinen käytäntö, että vauvojen ruuat tarjoillaan lämpöisenä. Kai. Minun pitäisi varmaankin se tietää, koska olen äiti ja äidin pitää tietää tällaiset asiat. No, ei vaan tullut ensimmäisenä mieleen ruveta lämmittämään hedelmiä mikrossa. Onneksi se tuli mieleen edes viiveellä, joten sormiruokailuharjoituksemme jatkuvat aiempaa sujuvammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti