tiistai 11. lokakuuta 2011

Uusia makuja

Meillä on tullut makurepertuaariin mukaan uusia makuja viime päivinä. Niksu on maistellut hieman puolukkapuuroa, aika ison määrän hirvenlihaa, linssipihvejä sekä luumuja, ananasta ja appelsiinia. Appelsiinille vähän irvisteltiin, taisi olla liian kirpakkaa. Ananas oli liian kovaa pureskeltavaksi (siis tuore, ei säilyke). Luumut toimivat hyvin varsinkin kuoren kanssa tarjoiltuna, pysyivät paremmin koossa kuoren ansiosta. Mutta koska niiden kuori on aika ohut ja pehmeä, Niksu meinasi syödä kuorenkin. Jouduin kaivamaan kuoren hänen suustaan, ettei se menisi kurkkuun. Ei ole ihan hyvä lähestymistapa ehkä sekään. Hirvenlihaa hän söi pihviksi paistetussa muodossa ja tykkäsi todella paljon, vaikka yleisönä olevat sukulaiset eivät tahtoneet uskoa, että vauvalle maistuisi niin voimakkaasti riistan makuinen ruoka. Linssipihvit maistuivat myös, vaikka niistä tulikin aika kuivia ja murenevia, kun ensimmäistä kertaa elämässäni tein ja ilmeisesti vähän huonohkolla ohjeella. Täytynee kokeilla jotain muuta ohjetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti