torstai 20. lokakuuta 2011

Makaronilaatikko

Vehnätön ja maidoton kasvismakaronilaatikko sormiruokailijalle, jolla on hallinnassa jo jonkinlainen pinsettiote.

Ohjeessa olevat määrät ovat arvioita - tein tästä onnistuneen kokeiluversion muutama päivä sitten, mutten kirjoittanut määriä ylös, joten en ole ihan varma ovatko tässä nyt esittelemäni määrät oikein.

3 dl riisipastaa, mieluiten isokokoista kierrepastaa (tavallinenkin pasta käy, mutta jos haluaa vältellä vehnää, niin riisipasta on hyvä valinta)
2 tomaattia
2 porkkana
pienen kesäkurpitsan puolikas (tai kolmasosa isosta)
3/4 dl soijarouhetta
1 muna
suolaton luomu-kasvisliemikuutio (Herbmare)
yrttimausteseosta (jossa ei ole suolaa eikä E-aineita), esim. pizzamauste
öljyä

Pilko tomaatit, raasta porkkanat ja siivuta ohuiksi siivuiksi kesäkurpitsa. Paista kasviksia pannulla öljyssä (ei kovin kuumalla lämmöllä) niin kauan että kesäkurpitsa on aivan pehmeää. Kannattaa paistamisen loppuvaiheessa haudutella kasviksia kannen alla. Älä anna kasvisten kuivahtaa, vaan lisää joukkoon tarvittaessa vähän vettä. Mausta yrttimaustesekoituksella. Keitä pasta runsaassa vedessä, joka on maustettu liemikuutiolla. Ota keittämisen jälkeen keitinvettä talteen noin 3 - 4 dl. Kun se on jäähtynyt jonkin verran, vatkaa sen joukkoon kananmuna nopeasti. Sekoita kasvikset ja pasta keskenään, ja sekoita niiden joukkoon soijarouhe. Laita seos öljyttyyn uunivuokaan, ja kaada muna-vesi -seos sen päälle. Jos nestettä näyttää olevan liian vähän, eli iso osa ruuasta jää ihan "kuiville", kaada vähän vettä sekaan. Ruoka ei saa kuitenkaan uida vedessä, koska kuivahko laatikko on sormiruokailijalle kätevämpi kuin vetinen. Paista kannella peitettynä 200 asteessa 40 minuuttia. Kurkkaa paistamisen loppuvaiheessa kannen alle - jos laatikko näyttää vetiseltä, ota kansi pois ja anna ruuan paistua valmiiksi ilman sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti